Aktuality

27ČER2018

BNP Paribas Asset Management spustil platformu na kolektivní půjčování pro SME půjčky

BNP Paribas Asset Management nabídl první půjčku pro malé a střední podnikatele poskytnutou přes svou novou platformu kolektivního půjčování.

21ČER2018

Lendix získal investici 37 mil. USD

Francouzská společnost Lendix, která poskytuje kolektivní půjčky, získala ve svém posledním investičním kole částku 37 mil. USD (32 mil. EUR). Peníze chce společnost investovat zejména do dalšího růstu a expanze.

19ČER2018

Studie: Úvěrové platformy v USA vytvořili 360 tis. pracovních míst a poskytly téměř 40 mld. USD pro rozvoj ekonomiky

Online úvěrové platformy, které poskytují kolektivní půjčky pro malé a střední podnikatele v USA, se staly významným nástrojem pro podporu rozvoje ekonomiky. Píše se to v nové studii analytické společnosti NDP Analytica.

14ČER2018

Bývalý šéf AmEx investoval do FinTechu

Ken Chenault, bývalý CEO společnosti American Express, investoval do společnosti, která poskytuje kreditní skóring pro imigranty v USA. Ti, protože nemají historii v registrech, mají standardně problém pronajmout si byt či získat jiné běžné služby po jejich příchodu do USA.

12ČER2018

MoneyFarm získala investici 40 mil. liber

Allianz Asset Management uskutečnil investici v částce 40 mil. liber do robotické poradenské platformy Moneyfarm. Zvýšil tak svůj dosavadní podíl, který získal investicí ještě v roce 2016.

07ČER2018

PayPal kupuje iZettle za 2,2 mld. USD

Platební gigant PayPal se chystá uskutečnit svůj první velký nákup, který m výrazně posílí své aktivity mimo USA. Společnost kupuje švédskou fintech platební společnost iZettle za 2,2 mld. USD, která bude celá vyplacena v penězích.

05ČER2018

LendingPoint získal úvěrovou linku 600 mil. USD

Společnost LendingPoint, americký fintech poskytovatel půjček, získala úvěrovou linku v hodnotě 600 mil. USD na investice do půjček. Úvěr poskytla společnost Guggenheim Securities.