Aktuality

30SRP2017

Fintech půjčovatel OnDeck rozšířil svou spolupráci s bankou JPMorgan Chase

Spolupráce na základech "lending-as-a-service" mezi online půjčitelem OnDeck a bankou JPMorgan Chase se rozšiřuje. Banka využívá software a služby společnosti pro správu úvěrů pro malé a střední podnikatele. Spolupráce, která vznikla v roce 2015 se prodloužila o další čtyři roky v rámci kterých má JPMorgan Chase také představit další vizi ve společném fungování.

25SRP2017

Softbank investovala 250 mil. USD do společnosti Kabbage

Kabbage patří mezi vedoucí společnosti kolektivního půjčování pro malé a střední podnikatele. Obsluhuje 115.000 klientů a poskytla půjčky v hodnotě 3,5 mld. USD.

23SRP2017

Vedoucí společnost kolektivního půjčování v Číně získala v posledním investičním kole částku 220 mil. USD

Společnost Dianrong, vedoucí společnost kolektivního půjčování v Číně, získala ve svém D investičním kole částku 220 mil. USD.

21SRP2017

Banco BNI Europa uzavřela partnerství s poskytovatelem kolektivních půjček

Inovativní portugalská banka Banco BNI Europa rozšiřuje své partnerství s fintech společnostmi. Banka před nedávnem uzavřela partnerství se společností Creditshelf, německým poskytovatelem kolektivních půjček pro podnikatele.

17SRP2017

Fintech banka N26 uzavřela partnerství s poskytovatelem kolektivních půjček

Evropská digitální banka N26 uzavřela partnerství s německou platformou kolektivního půjčování Auxmoney.

15SRP2017

Fintech Global předpovídá pro rok 2017 rekordní investice do fintech společností

Analytická společnost Fintech Global vydala zprávu podle níž investice do fintech společností ve Velké Británii neutichají ani po referendu o Brexite.

10SRP2017

Kanadská fintech společnost získala investici 57 mil. USD

Společnost Borrowell, jedna z nejznámějších kanadských společností kolektivního půjčování, získala od investorů 57 mil. USD. 12 mil. USD byla úvěrová linka a 45 mil. USD investice do akcií společnosti.

08SRP2017

Nezastavitelný růst alternativního úvěrování

100 největších světových správců kapitálu uvedlo, že oproti roku 2016 se výše spravovaných aktiv vzrostla o 10 % na téměř 4 biliony USD. Vyplývá to z průzkumu Willis Towers Watson's Global Alternatives Survey.

03SRP2017

RentoMojo získalo investici 10 mil. USD

Společnost RentoMojo, která poskytuje kolektivní půjčky v Indii, získala ve svém B investičním kole částku 10 mil. USD. Mezi investory byly Bain Capital Ventures a bývalý CEO Lending Clubu Renaud Laplanche. Mezi stávající investory patří Accel Partners a IDG Ventures, kteří se na investici také podílely.

01SRP2017

Fintech poskytovatel půjček uzavřel partnerství s vedoucí italskou bankou

Společnost iwoca oznámila partnerství s italskou bankou Intesa Sanpaolo, v jehož rámci bude poskytovat své produkty pro SME klienty banky.