Aktuality

27ČVC2017

Revolut získal investici 66 mil. USD pro globální expanzi

Fintech společnost Revolut, která působí v platebních službách uzavřela své B investiční kolo v hodnotě 66 mil. USD. Mezi investory byly Index Ventures, Balderton Capital a Ribbit Capital.

25ČVC2017

Rocket Internet prodal Lendico fondu Arrowgrass

Rocket Internet prodal majoritní podíl v německé společnosti kolektivního půjčování Lendico fondu Arrowgrass. Prodejní cena nebyla zveřejněna.

20ČVC2017

Goldman Sachs investoval 600 mil. USD do fondu pro alternativní půjčování

Goldman Sachs byl největším investorem do fondu MidOcean Credit Partners, který se zaměřuje na investice do alternativních půjček v USA.

18ČVC2017

Francouzský portál kolektivního půjčování dostal investici od Evropské Investiční banky

Lendix, francouzský portál kolektivního půjčování pro malé a střední podnikatele, získal investici od Evropské Investiční banky přes její Evropský investiční fond ve výši 18,5 mil. EUR.

13ČVC2017

Visa koupila podíl ve fintech společnosti Klarna

Kartový gigant Visa koupila podíl ve švédské fintech společnosti Klarna, která působí v online platbách.

11ČVC2017

LendingClub uskutečnil sekuritizaci v hodnotě 279,4 mil. USD

Společnost LendingClub, světový lídr v poskytování kolektivních půjček, uzavřel nejnovější sekuritizaci svých půjček. Její hodnota byla 279,4 mil. USD a sestávala z půjček poskytnutých přes platformu.

06ČVC2017

CommonBond uskutečnila největší sekuritizaci svých půjček

Společnost CommonBond, americký poskytovatel kolektivních půjček pro studenty, provedla sekuritizaci svých půjček v objemu 231 mil. USD. Tranše získala investiční rating AA od společnosti Moody’s a DBRS. Je to největší sekuritizace, kterou společnost uskutečnila ve své historii.

04ČVC2017

SoFi následuje společnost Zopa a zakládá banku

Společnost SoFi americký poskytovatel kolektivních půjček pro studenty, chce začít spravovat účty svých klientů a požádala o bankovní licenci.