Aktuality

30BŘE2017

Bývalý CEO Applu John Sculley investuje do FinTechu

Po kariéře ve společnostech Pepsi a Apple se jejich bývalý CEO John Sculley věnuje investicím do nových společností zejména v oblasti zdravotní péče a FinTechu.

28BŘE2017

Banka Revolut uzavřela partnerství s Lending Works

Banka Revolut a poskytovatel kolektivních půjček Lending Works uzavřeli partnerství a spolupráci.

23BŘE2017

Bývalý šéf banky Barclays: Do finančního sektoru přichází radikální transformace

Antony Jenkins, bývalý CEO Barclays říká, že finanční sektor prochází první vlnou transformace a upozorňuje, že banky budoucnosti se budou muset mnohem více soustředit na technologie a uživatelské pohodlí.

21BŘE2017

Akvizice v inovativních odvětvích stouply na téměř 300 mld. USD

Globální aktivita v oblasti akvizic v inovativních odvětvích dosáhla podle report společnosti Deloitte loni hodnotu 291 mld. USD. Je to čtyři krát tolik, jaká byla tato hodnota ještě v roce 2012.

16BŘE2017

Upstart získal od investorů 32,5 mil. USD

Společnost Upstart, která se věnuje kolektivnímu půjčování pro mladé v USA, získala v aktuálním investičním kole částku 32,5 mil. USD. Celkově již společnost od investorů získala 85 mil. USD.

14BŘE2017

Prosper získal 5 mld. USD na půjčování

Společnost Prosper, jedna z vedoucích společností kolektivního půjčování v USA, získala od investorů až 5 mld. USD na investice do půjček.

09BŘE2017

Funding Circle dosáhl hranice 2 mld. liber poskytnutých půjček

Společnost Funding Circle, která poskytuje kolektivní půjčky ve Velké Británii pro malé a střední podnikatele, dosáhl hranice 10 mld. liber poskytnutých půjček.

07BŘE2017

Novinky na Žlutém melounu - Notifikační centrum

Je naším potěšením Vám oznámit, že jsme připravili a spustili novou funkcionalitu Notifikačního centra s unikátními vlastnostmi.

07BŘE2017

Alternativní financování ve Velké Británii dosáhl hranice 10 mld. liber

Odvětví crowdfundingu a kolektivního půjčování dosáhlo hranici 10 mld. liber poskytnutého financování.

02BŘE2017

Australská Auswide Bank získala majoritu v MoneyPlace

Auswide Bank Ltd zvýšila svůj podíl ve společnosti MoneyPlace Holdings Pty Ltd, australském poskytovateli kolektivních půjček. Auswide Bank zvýšila svůj podíl na 51% s perspektivou dalšího zvýšení až na 75%.