Aktuality

29ÚNO2016

Inks získal 60 mil. USD

Společnost Inks, která poskytuje kolektivní půjčky na financování realit v USA, získala od investorů 60 mil. USD na investice do půjček. Investici poskytla private equity společnost East Coast private equity.

26ÚNO2016

Investiční banka Macquarie vstoupila do kolektivního půjčování

Investiční banka Macquarie koupila podíl ve společnosti Direct Money, australském poskytovateli kolektivních půjček. Macquarie také koupila půjčky v objemu 5 mil. liber, poskytnutých přes platformu. V rámci dohody banka také poskytuje DirectMoney poradenství při sekuritizaci balíků půjček, které společnost v budoucnu plánuje.

24ÚNO2016

KPMG a University of Cambridge vydali studii o odvětví alternativního financování v UK

University of Cambridge vydali další studii o odvětví alternativního financování. V nejnovější se zaměřili speciálně toto odvětví ve Velké Británii roku 2015. Podle studie alternativní financování, jehož hlavní část tvoří kolektivní půjčky, dosáhlo v roce 2015 úrovně 3,2 mld. liber a investovalo přes něj 1,09 mil. lidí.

22ÚNO2016

Žlutý meloun jako jediný na světě umožňuje investovat do kolektivních půjček v rôzych měnách

Žlutý meloun prošel s významnou aktualizací. Několik části stránky prošly výraznější změnou za účelem zvýšení přehlednosti a uživatelského pohodlí pro naše klienty. Investorům přibyl nový investiční terminál, na kterém mají v přehledné formě k dispozici hlavní informace o jejich činnosti a výkonnosti svého investičního portfolia na Žlutém melounu.

18ÚNO2016

Lending Club sprocesoval půjčky v hodnotě 16 mld. USD

Společnost Lending Club, lídr v poskytování kolektivních půjček v USA, dosáhl hranice 16 mld. USD poskytnutých půjček. Podívejte se na jejich pěknou infografiku k tomuto milníku.

16ÚNO2016

Kolektivní půjčky byly na Super Bowl 2016

Kolektivní půjčky byly přítomny na Super Bowl 2016. Společnost Sofie, poskytující kolektivní půjčky pro mladé lidi a vysokoškolských studentů měla během tohoto největšího komerčního akce na světě svou reklamu.

11ÚNO2016

Patch of Land získal až 250 milionů. USD

Patch of Land, který poskytuje kolektivní půjčky do realit v USA, získal až 250 milionů. USD. Tuto investici získal od East Coast Credit Fund a jsou určeny na půjčky poskytnuté přes platformu.

09ÚNO2016

British Business Bank investuje do kolektivních půjček 10 mil. liber

British Business Bank uzavřela spolupráci se společností Ratesetter a investuje do půjček pro malé a střední podnikatele až částku 10 mil. liber.

03ÚNO2016

Bizfi získal úverovú linku v hodnote 65 mil. USD

Spoločnosť Bizfi, poskytujúca kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v USA získala od investičného fondu Metropolitan Equity Partners v hodnote 65 mil. USD.

01ÚNO2016

British Business Bank investuje do kolektívnych pôžičiek

British Business Bank (BBB) uzavrela spoluprácu so spoločnosťou Ratesetter a investuje do pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov poskytnutých cez platformu.